4 signalen die wijzen op slijtage aan je matras

Je matras is een van de belangrijkste voorwerpen die je hebt. Een matras heeft namelijk een enorme invloed op de kwaliteit van je nachtrust en daarmee dus ook je gemoedstoestand overdag. Helaas hebben matrassen een vrij beperkte levensduur. Hoe lang die levensduur ook bedraagt en ongeacht of die periode al verstreken is, er zijn los daarvan signalen die op slijtage van je matras wijzen. Hieronder lees je die signalen. Is er bij jou sprake van een of meerdere van deze punten, dan is het waarschijnlijk tijd om een nieuw matras 70 x 190 te kopen.

Slechte nachtrust

Als je structureel slechter slaapt dan voorheen, dan zul je je goed moeten afvragen hoe dat komt. Vermoed je vervolgens dat dit komt door je matras, dan zouden alle alarmbellen af moeten gaan.

Pijn

Dit punt sluit een beetje aan op het vorige. Wanneer je matras versleten is wordt de kans op fysieke pijn tijdens of na de nacht groter. Deze pijn zit ‘m dan meestal in de rug, de schouders en/of de nek. 

Gaten en kuilen

Niet alleen aan je eigen lichaam kun je merken dat je matras niet meer zo goed is als vanouds. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat er oneffenheden zijn ontstaan in je matras. Als het hierbij zelfs gaat om kuiltjes, dan is dat een duidelijk teken aan de wand.

Vlekken

Vlekken in het matras zijn ook geen goed teken. Nu maakt het esthetische effect niet zo veel uit, maar het feit dat er waarschijnlijk vocht in het matras is getrokken wél.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *