Eerste hulp bij handig gebruik van schuurwerk

Het schuren van houtwerk is erg belangrijk voordat je gaat verven. Het creëren van gladde oppervlaktes vermindert namelijk niet alleen het risico van het oplopen van een splinter in je vinger, maar goed geschuurd hout zorgt er ook voor dat het verf zich beter hecht. In dit artikel nemen we de belangrijkste punten door alvorens je aan de slag gaat met schuurwerk.

De geschikte werkruimte

Voordat het schuren kan beginnen, zorg ervoor dat je de werkplek goed schoonmaakt. Het goed ontvetten van de ondergrond is belangrijk om niet te vergeten, want vuiligheid kan gemakkelijk op oppervlaktes íngeschuurd worden. Daarnaast is het van belang om de werkruimte goed te ventileren en een mondkap in gebruik te nemen, zodat je stof en zaagsel niet inademt.

Kies het juiste schuurpapier

Handig om te weten is na te gaan welk schuurpapier past bij je project. Schuurpapier met een lagere korrel gebruik je voor grove projecten, bijvoorbeeld wanneer oude verflagen afgeschuurd moeten worden. Wil je de perfecte afwerking geven aan gedetailleerde houtwerken, ga dan aan de slag met een schuurschijf met een hogere korrel.

Test je schuurvaardigheden

Om schade te voorkomen aan een oppervlakte is het belangrijk om de schuurmachine eerst even te testen om na te gaan hoe deze in de hand ligt. Een schuurmachine kan namelijk net even anders werken dan dat je aanvankelijk gewend bent.  Het is daarom aan te raden om een paar teststukken te kopen van het materiaal dat je van plan bent te schuren en te experimenteren met de verschillende RPM’s (rotaties per minuut) van de schuurmachine.

Ben je op zoek naar hoogwaardig schuurpapier? Neem dan eens een kijkje op onze pagina voor diverse soorten Festool schuurpapier . Mocht je vragen hebben omtrent je project, dan helpen we je graag verder. Neem contact op met onze klantenservice, beschikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *