Influencers

Internet marketing komt in alle vormen voor. Het is een vorm van marketing van producten en diensten via het internet. Soms hebben we niet eens door dat hier sprake van is. Wel bekend zijn de ‘influencers’ die betaald worden om producten te promoten aan hun publiek. Zij gaan dan een samenwerking aan, of krijgen producten opgestuurd die zij tegen een tarief promoten. In sommige gevallen krijgt de influencer dan nog een aandeel van de winst die is gemaakt door de promotie. Dit is een veel gebruikte manier van bedrijven om aandacht te vragen voor hun diensten of producten. Vooral voor nieuwe, kleine bedrijven is het een goede manier om het bedrijf op de kaart te zetten. Het is een niet al te dure vorm van marketing waarbij je zelf een budget kunt aanstellen. Ook bereik je op het internet een grote groep mensen van verschillende doelgroepen.

Voordelen influencer marketing

Influencers hebben vaak veel volgers op social media. Deze volgers vertrouwen dan ook op de woorden van de influencer. Zodra zij iets aanbevelen, zullen ze dan ook sneller geneigd zijn het product te kopen of gebruik te maken van de service. Het maakt het product geloofwaardiger. Influencers kunnen ook rechtstreeks vragen beantwoorden over het gebruik van het product of de dienst. Hierdoor kunnen twijfels direct worden weggenomen waardoor men sneller geneigd is de knoop door te hakken.

Nadelen influencer marketing

Een nadeel van het gebruik van influencer marketing zijn toch wel de kosten. Als beginnend bedrijf kan het een hoop geld zijn wat je liever niet mist. Er kunnen ook misverstanden ontstaan over de gemaakte afspraken. Maak daarom duidelijke afspraken met de persoon in kwestie zodat jullie beiden weten wat te verwachten van de campagne. Zoekmachine marketing kan op een hoop manieren worden uitgevoerd. Mocht deze manier toch niet helemaal de juiste blijken voor jou, zijn er nog genoeg alternatieven die wellicht wel werken voor jouw bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *