Taken office manager

Je weet misschien dat een office manager op ieder kantoor rondloopt en daar ook vrij belangrijk is. Ze doen natuurlijk meer dan alleen rondlopen. Maar wat zijn de taken van een office manager precies? We vertellen je daar meer over in deze post. We sluiten af met meer informatie over hoe je office manager kunt worden en welke opleidingen je kunt volgen.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden office manager

Een office manager is een manusje van alles. Dat wil zeggen dat een office manager verschillende taken heeft. Soms wordt de functie van office manager niet aan één iemand toebedeeld, maar aan meerdere mensen zodat er een heel team van office managers is. In welke vorm dan ook, de taken van een office manager hebben bijvoorbeeld te maken met beheer. Beheer van de agenda, van de voorraad en van het archief en contracten. Daarnaast voert een office manager administratieve taken uit en behandelt en is verantwoordelijk voor zakelijke communicatie. Het afhandelen van communicatie is ook onderdeel van de taken van de office manager. Daarnaast is e office manager aanspreekpunt, beheert personele zaken en regelt vergaderingen en bijeenkomsten.

Office manager worden

Er komt dus heel wat kijken bij de taken van een office manager en de uitvoering daarvan. Om je te helpen deze functie goed te kunnen vervullen, kun je een opleiding office manager bij Fabius volgen. Dit is een opleiding die uit twee delen bestaat en in totaal 45 lessen heeft. Iedere week heb je één les. De eerste dertig lessen zijn gericht op de functie administratief medewerker. Daarna verdiep je je voor 15 lessen in de functie office manager. Zo ben je klaar voor de taken van een office manager aan het eind van je opleiding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *