Kerstpakkettenplaza

Tips voor een duurzaam kerstpakket 

Iets goeds voor elkaar en voor de wereld: dat is pas echt een kerstgedachte. Daarom is het niet zo gek dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een duurzaam kerstpakket. Zo geef je niet alleen je werknemer een leuk cadeau, je doet ook nog eens een goede daad in het kader van duurzaamheid op de site van Kerstpakkettenplaza staan er genoeg varianten. 

Materiaal 

Een kerstpakket komt vrijwel altijd in een doos. Dit is dan ook de eerste stap om mee te beginnen bij het duurzame pakket. In ieder geval is het goed om zo veel mogelijk plastic te vermijden. Wil je toch plastic gebruiken? Kies dan voor gerecycled plastic. Gerecycled papier is nog beter. Wat ook een leuk idee is om een (juten) zak te gebruiken, in plaats van papier of plastic. Deze kan daarna opnieuw gebruikt worden. 

Kerstpakkettenplaza

Locals 

‘Support je locals!’ Wie kent de uitspraak niet? Hiermee bedoelen we dat je producten kiest die in jouw regio gemaakt zijn. Lokale producten hoeven namelijk minder afstand af te leggen, waardoor de CO2 uitstoot verminderd is. Daarnaast zijn locals vaak kleine ondernemingen, die ontzettend dankbaar zijn met elke klant. 

Vega(n)

In een kerstpakket zit vaak eten. Wijn, snacks, brood, koekjes, noem maar op. In het kader van duurzaamheid is zo min mogelijk dierlijke producten gebruiken eigenlijk de key. Probeer eens een kerstpakket samen te stellen die 100% vegan is. Je zult merken dat het niet zo moeilijk is als het lijkt. Dit komt omdat het aantal vegan producten de laatste tijd enorm gestegen is. Je werknemer zal hierdoor zien dat jij als werkgever geeft om het milieu. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *