bodensee

Waarom moet je naar Bodensee?

Het Bodenmeer, in het Duits de Bodensee, is een meer in het grensgebied van Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Het meer bestaat uit de Obersee en de Untersee met daartussen een vier kilometer lang verbindingskanaal. Het water komt grotendeels uit de Rijn. Alleen in hele strenge winters vriest het Bodenmeer dicht, dit wordt een ‘Seegefrörne’ genoemd. Het is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen, maar waarom?

bodensee

Eiland Mainau

Het eiland Mainau wordt het bloemeneiland genoemd. Het is een soort Duits paradijs met enorme vlinder huizen, een rozentuin en veel exotische planten. Het thema is ‘Blühende Wasser, schwimmende Gärten’, wat ‘bloeiend water, zwemmende tuin’ betekent. De verbinding tussen het water, de tuin en de planten staat centraal. Er zijn heel veel waterplanten en waterbloemen te vinden en hierdoor geeft het een exotische sfeer. De rozentuin is een romantische Italiaanse rozentuin uit 1871 en dit is erg populair bij de toeristen. 

Reichenau

Reichenau is een kloostereiland in Duitsland met ongeveer 5.000 inwoners. Het is een ‘verborgen’ eiland en is gesticht door een voorbij reizende monnik. Er staat op de Sint-Joriskerk met prachtige ornamenten en muurschilderingen van het prachtige klooster. Dit was van grote betekenis voor de kunstgeschiedenis van Europa. De inwoners van het eiland leven grotendeels zelfvoorzienend en dit vinden veel mensen erg bijzonder en fascinerend voor deze tijd. Toeristen vinden dit erg mooi om te zien en het is net alsof je even terug in de tijd gaat. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *