Waarom portofoons alsnog essentieel zijn in ons nieuwe communicatietijdperk

Laten we eerlijk zijn, de meeste mensen hebben een portofoon helemaaln niet nodig! In de wereld van razendsnelle mobiele netwerken en multifunctionele smartphones, zijn portofoons voor menig een reliek uit het verleden. Dit betekent echter niet dat portofoons niet meer gebruikt worden. Sterker nog, ze zijn onmisbaar in talloze situaties! In dit artikel vertellen we je waarom portofoons noodzakelijk zijn voor zowel bedrijven als individuen.

Biedt betrouwbare communicatie op gevaarlijke werkplekken

Een portofoon is een uitermate geschikte keuze op gevaarlijke werkplekken waar mensen op een snelle en directe manier met elkaar moeten communiceren. Denk bijvoorbeeld aan werkgebieden zoals de zeevaart, luchtvaart, militaire bases, mijnbouw en bouwplaatsen. Portofoons zijn hiervoor de voornaamste optie, omdat ze niet afhankelijk zijn van een mobiel netwerk, beveiligde communicatie mogelijk maken en een hoog zendbereik hebben. Bovendien zijn er portofoons op de markt beschikbaar die speciaal uitgerust zijn van een robuuste behuizing, waardoor ze waterdicht zijn en zelfs geschikt zijn voor gebruik in explosieve atmosferen. In tegenstelling tot delicate smartphones, kunnen professionele portofoons dus heel goed tegen een stootje!

Maakt avontuurlijke reizen op afgelegen gebieden veiliger

Vergis je niet, portfoons zijn niet alleen bruikbaar voor het werkveld. In veel gevallen worden portofoons ook ingezet voor recreatieve doeleinden, zoals sportactiviteiten, kamperen en lange wandelingen in afgelegen gebieden. Andere activiteiten die veel gebruik maken van portofoons, zijn airsoft, jagen en paintball. Portfoons die geschikt zijn voor recreatie, beschikken over een bereik op middellange afstanden van 500 meter tot enkele kilometers. Bovendien zijn ze goed in te zetten op plekken met stedelijke bebouwing en open velden.

Als je op zoek bent naar een portofoon die speciaal gemaakt is voor recreatiedoeleinden, kijk dan eens op https://www.firecom.nl/portofoons/walkie-talkies/recreatie-thuisgebruik/motorola-t82-extreme-quad/. Deze portofoonset van Motorola wordt geleverd met 4 handsets die je de beschikking geeft over acht open kanalen waarmee je handenvrij kunt communiceren. Bovendien zijn ze voorzien van een stopwatch en een LED zaklamp. Tenslotte worden ze geleverd in een stevige koffer zodat je ze overal gemakkelijk kunt meenemen! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *