Wat te doen bij groeipijnen van je kind?

Groeipijnen zijn veelal onschuldige pijnen die meestal voorkomen bij kinderen in de leeftijd van 3 tot 5 jaar en vlak voor de adolescentie, rond de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Groeipijnen kunnen erg ongemakkelijk zijn, maar gelukkig zijn er enkele dingen die je kan doen om jouw kind beter te laten voelen als hij of zij last heeft van groeipijn.

Wat zijn de symptomen van groeipijn?

Groeipijnen kunnen de nachtrust flink verstoren, want in de meeste gevallen wordt groeipijn doorgaans midden in de nacht in één of beide benen gevoeld. Groeipijnen zijn een beklemd gevoel of een pijn in de spieren van de dijen of kuiten. Deze pijn duurt vaak ongeveer 10 tot 30 minuten en verdwijnt tegen de ochtend, maar het kan ook voorkomen dat ze langer aanhouden.

Hoe worden groeipijnen behandeld?

Om jouw kind te helpen zich beter te voelen wanneer groeipijnen voorkomen, kan je de volgende tips proberen:

  • Massage

Een massage kan heel goed helpen om groeipijnen te verlichten. Wrijf zachtjes over het been en de spieren waarvan jouw kind last heeft.

  • Gebruik een verwarmingskussen

Een verwarmingskussen zorgt ervoor dat het been zich beter kan rusten zodat jouw kind comfortabeler kan slapen.

  • Geef paracetamol of ibuprofen

Het gebruik van een paracetamol of ibuprofen kan helpen om pijnlijke spieren te doen ontspannen, zodat jouw kind gemakkelijker in slaap kan vallen.

  • Zorg voor veel drinkwater

Zorg ervoor dat jouw kind overdag altijd over voldoende water beschikt om te drinken.

Ben je op zoek naar professionele hulp bij de groeipijnen van jouw kind bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje bij podotherapie Utrecht. Onze specialisten staan voor je klaar om je de beste hulp aan te bieden om groeipijnen te verlichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *